Semestertiderna börjar gå mot sitt slut och vi börjar finna oss i att vara tillbaka på jobbet. Då är det viktigt att tänka på att inte glida tillbaka in i ohållbara vardagsvanor. Nu är en perfekt tid att skaffa nya hållbara vardagsvanor! Kanske är det även dags att spetsa till arbetsplatsens miljöarbete med ny energi? Vi har samlat våra bästa Back-to-Work tips att dela med oss av denna vecka!

Digital Hållbarhet

Cykla, dricka eko-fairtrade-kaffe och äta klimatsmarta matlådor i all ära, men det finns en gräns för vad du själv kan göra. Alla apparater då? Och för att kontoret ska bli mer hållbart krävs också en hel del åtgärder på det digitala fältet!

  • Måste ni skriva ut? Kanske kan ni använda er mer av digitala så kallade molntjänster så som Google Drive, Dropbox eller iCloud för att dela och spara dokument.
  • Tänka på att minska energiförbrukningen när ni använder datorerna och använda energisparläge, inte använda skärmsläckare. Stäng av datorn när den inte används. Att aktivera ”viloläge” på en dator kan spara upp till 136 kilo koldioxidutsläpp per år.
  • Om ni verkligen behöver köpa in ny elektronik, visa chefen Greenpeace Greener Electronics Guide! De har granskat stora märken såsom Dell, Apple och Lenovo.
  • Välj miljömärkt elektronik när ni ska köpa in nytt – läs mer om de olika märkningarna på vår hemsida.
  • Efterfråga hållbara pensionsplaceringar – läs mer på Fair Finance Guide.
  • Utvärdera er egen verksamhet utefter digitala verktyg för hållbarhet! Ni kan förbättra bl.a era inköp, transporter och mäta ert koldioxidutsläpp direkt. Se hela listan här.  

Psst! Vill du öka hållbarhets- och miljömedvetenheten på din arbetsplats? Bli ett WWF Green Office !

Tags: