Är du nyfiken på matens klimatpåverkan? Vad är egentligen bäst för miljön, ekologiskt eller närproducerat? Är köttet så klimatskadligt som det verkar? Hur ligger det till med hälsopåverkan från de bekämpningsmedel som används i jordbruket? Anmälan till vårens upplaga av vår populära fördjupningskurs Matens Dimensioner som vi kör tillsammans med Studiefrämjandet är nu öppen fram till 13 maj. 

Medveten Konsumtion har under 12 terminer tillsammans med Studiefrämjandet hållit kursen ”Miljö, konsumtion och etisk handel”. Det stora deltagandet och intresset för kursen tyder på en ökad medvetenhet bland konsumenter. Vi har nu valt att tillföra ytterligare ett tillfälle som går ut på att fördjupa sig i temat “mat” två gånger per år.

Alla som gått den grundläggande kursen i miljö, konsumtion och etisk handel får 30% rabatt på fördjupningstillfället. 

Kursen löper under tre veckor och består av ett fördjupningstillfälle på tema ”Matens dimensioner”. Första veckan består av inläsning av föreläsningsmaterialet, andra veckan att utföra den skriftliga uppgiften och den tredje veckan av att läsa och diskutera varandras texter i forumet. Under hela kursens gång kan ni diskutera med varandra och ställa frågor till kurshandledaren.

Kursen består av sju teman inom ramen för Matens dimensioner samt två frågeställningar:

– Maten och klimatet
– Räkna med miljö
– Matsvinn
– Miljö och etik
– Biologisk mångfald
– Ekologiskt är logiskt
– Kemikalier på tallriken

Schema:

13 – 19 maj: Inläsning av material

20 – 26 maj: Textskrivning

27 maj – 2 juni: Feedback och diskussion

OBS! All aktivitet sker på distans.

Läs mer och anmäl dig senast 13 maj HÄR