Från skinnsoffa till mobilfodral

Under hösten besökte Medveten Konsumtion Strömstad och höll föreläsningar om medveten konsumtion för bland annat gymnasieelever på Strömstad gymnasium. Där mötte vi på Johanna, Caroline och Louise vilka studerar vid samhällsprogrammet med ekonomisk inriktning samt driver UF-företaget Feel Vintage. Vi passade på att ställa lite frågor till de tre tjejerna för att få reda på mer om deras produkt och tankarna bakom.

Berätta lite mer om er produkt. Vad är den tillverkad av? Vem tillverkar den?

Feel Vintage tillverkar handgjorda, egendesignade mobilfodral. Designen är enkel och fodralen tillverkas av second hand produkter. I vårt företag arbetar vi för en bättre miljö och det är därför vi väljer att återanvända läder. Av den anledningen varierar färgerna på våra fodral beroende på vilket utbud som finns i second hand butikerna. Vårt senaste köp är en skinnsoffa som vi köpte på Återbruket i Strömstad.

Vi lägger ner oerhört mycket tid för att våra produkter skall hålla en hög klass och tillverkar själva varje mobilfodral. Ett mobilfodral tar cirka 30 minuter för oss tre tillsammans att tillverka. Produktionen går till så att vi skär ut bitar till fodralen efter en mall. Efter det limmar vi ihop bitarna för att de skall hålla extra bra och vi fäster band på de fodral som man ska kunna ha runt halsen. Vi syr en del av fodralen på en lädermaskin och en del av fodralen syr vi förhand. Detta då vi erbjuder både maskinsydda och handsydda fodral. Efter dessa moment slår vi i knappar och granskar därefter varje fodral.

Hur kom ni på idén att använda gamla skinnprodukter?

Vi insåg att nytt läder är väldigt dyrt och har stor miljöpåverkan. Vi ville få fra m en unik och miljövänlig produkt och då kom vi på idén med att återvinna material. Vi insåg att second hand butiker hade mycket skinn- o ch läder produkter som vi kunde sy om  till mobilfodral.

Vilket intresse har ni fått för er produkt?

Det är ett sort intresse som ständigt växer i takt med att vi utvecklas. Vi är alla tre väldigt intresserad av design och miljö. Vi brinner för vårt företag och hoppas att intresset för våra produkter kan växa runt om i Sverige. Drömmen är att kunna utveckla våra egendesignade och handgjorda fodral till både Ipad och laptop.

Läs mer om Feel Vintage och kika på deras redesignade mobilfodral på deras facebooksida.

Tags: