Projektanställning till 31 okt 2017 med chans till förlängning

Vill du bidra till hållbar utveckling och arbeta för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön, vår hälsa och de som arbetar inom industrin? Passar en roll med både ansvar och frihet in på dig? Där du bland annat planerar och genomför event och projekt? Där du också ansvarar för samordningen av arbetet med Ekoguiden i hela landet, samt coachar våra viktiga, ideella ekoredaktörer och ekorecensenter?

Ekoguiden är ett projekt som inspirerar och vägleder till mer hållbar konsumtion. Via den nätbaserade Ekoguiden.nu kan konsumenter hitta secondhand-butiker, klädbutiker, kaféer, restauranger, livsmedelsaffärer med mera som har miljö- och rättviseambitioner. Ekoguiden uppdateras med hjälp av våra viktiga recensenter och ekoredaktörer som på ideell basis letar upp och recenserar verksamheter med grön och/eller rättvis profil i sin stad. I dagsläget finns Ekoguiden på 13 orter runt om i landet.

Som projektledare för Ekoguiden kommer du att ansvara för samordningen och genomförandet av arbetet med Ekoguiden i hela landet. Det kommer innebära allt från att starta upp lokala Ekoguider på nya orter, rekrytera och coacha ideella ekorecensenter och ekoredaktörer till att presentera projektet för samarbetspartners och potentiella finansiärer. Du sköter administrationen runt Ekoguiden och rekvisitionen för Ekoguidens regionala projekt, men jobbar även med att vidareutveckla konceptet Ekoguiden både tekniskt och konceptuellt.

Du ansvarar även för genomförande av en distansutbildning och sköter kontakten med Ekoguidens övriga samarbetspartners. Till din hjälp har du en projektplan samt en projektmall som du förväntas utveckla ytterligare under arbetets gång. En central del av arbetet är också kommunikation och marknadsföring till konsument genom sociala medier, traditionell media, via hemsidan och på andra nytänkande sätt. I tjänsten ingår även att vara behjälplig med andra, mer generella administrativa och marknadsrelaterade uppgifter inom föreningen Medveten Konsumtion. Vi ser självklart att du delar våra grundläggande värderingar och brinner för de frågor vi jobbar med.

Arbetet innebär också att både identifiera och skapa samarbeten med potentiella samarbetspartners och sponsorer. Att kunna hålla många bollar i luften i kombination med ett gott ordningssinne hjälper dig i arbetet.

Tjänsten är en projektanställning till 31 oktober 2017 på 70 procent med start 1 mars eller något senare, med chans till förlängning.

VI VILL ATT DU SOM SÖKER HAR:
 • Passande eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av att driva projekt/event eller liknande från ax till limpa
 • Intresse och kunskap för hållbar utveckling kopplat till enskild konsument samt miljö- och rättvisefrågor
 • Intresse av att arbeta i en mindre organisation som arbetar med stora frågor
 • Förmåga att hantera många arbetsuppgifter på en gång
 • Vana av att arbeta självständigt och en god organisationsförmåga
 • Erfarenhet av att leda/coacha andra och arbeta med volontärer
 • Lätt att knyta och behålla nya kontakter inom olika instanser
MERITERANDE ÄR OCKSÅ:
 • Erfarenhet av försäljningsarbete
 • Erfarenhet av arbete med marknadsföring och/eller kommunikation, särskilt inom sociala medier
 • Erfarenhet inom engagemang i föreningslivet/den ideella sektorn
 • Erfarenhet av att söka projektmedel/finansiering

Ansökan skickas med CV till alexandra.davidsson@medvetenkonsumtion.org senast 12 februari 2017. Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde 1 mars 2017 eller enligt överenskommelse. Obs: Skriv Projektledare som ärende! Tjänsten är förlagd till vårt kansli i ett kontorskollektiv vid Gärdet i Stockholm.

Frågor om tjänsten kan besvaras av föreningens generalsekreterare Alexandra Davidsson på 073 – 081 36 30.

VI SER FRAM EMOT DIN ANSÖKAN

Medveten Konsumtion är en liten förening som arbetar med de stora frågorna. Vi tror på en demokrati stärkt av en fungerande konsumentmakt där varje köp ses som en röst och verkar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och de som arbetar inom industrin. Vår vision är att alla röstar lika medvetet vid kassan som de gör vid valurnan, samt att de tar de hållbara besluten för att de ser sin möjlighet att vara med och styra samhället i en positiv riktning, inte bara styra bort ifrån en negativ. Du kan läsa mer om föreningen på www.medvetenkonsumtion.org

Tags: