I början av nästa vecka får du lära känna Ekoguidens gröna festivalreportrar Emma och Jenny närmare. Samtidigt bjuder de på sina bästa festivaltips! Följd dem på Facebook och Twitter. Men Way Out West är inte den enda festivalen med hållbarhet i fokus under augusti. Ekoguiden har kollat in några andra godbitar i festivalkalendern. Här har ni dem, men skynda! Den första börjar redan i dag!

Re:Earth 3-5 augusti, Finnhamn

Du hinner! Hoppa på båten från Stockholm så är du där till kl 14 när festivalen drar igång. Re:Earth arrangeras för första gången i Sverige långt ut i skärgården i naturreservatet Finnhamn. Det är en musikfest för miljön med bl a Slagsmålsklubben, Håll Käften och Dansa och Cristian Dinamarca i line-upen. På festivalen kan man också vara delaktig i Skärgårdsstiftelsens arbete, delta i världsrekordförsök i trädkramning, se på film och gå på workshops. Grönsaker och kött kommer från lokala ekologiska odlare och producenter och fisk/skaldjur från MSC-certifierade leverantörer.

Rainbow Fields, 9-11 augusti, Orsa

På Rainbow Fields spelar bl a Anna Ternheim, General Knas, Syster Sol och Räfven. Det är en musik- och konstfestivalen med syfte att bevara världens vildmark. Du kan delta i workshops inom natur och kultur samt träffa representanter från några av världens ursprungsbefolkningarnar. På området saluförs ekologiska och kravmärkta produkter och hantverk.

Klimatsommar 16-19 augusti, Hästa gård, Stockhol

På Klimatsommar kan du diskutera och agera för en rättvis samhällsförändring med siktet inställt på global hållbarhet! Festivalen hålls på det ekologiska jordbruket Hästa Gård på Järvafältet utanför Stockholm. Klimatsommar arrangeras av en samling ideella organisationer och är ett forum, öppet för alla, där man kan lära av varandra genom att dela idéer och erfarenheter. Kosafari anordnas för de hugade och Emil Jenssen inviger kalaset.

Malmöfestivalen, 17-24 augusti, Malmo

Malmöfestivalen är en bred stadsfestival med över 1 miljon besökare.  Baljväxtakademin och Köttfri måndag är där, du kan testa rawfood eller gå på retro-picnic. Samtliga ca 80 matförsäljare har ett vegetariskt alternativ och vid varje återvinningsstation finns personal som hjälper dig att sortera ditt skräp. Dessutom är det helt gratis! Och gör som de uppmanar på hemsidan: Drick kranvatten!

Ö-festival, 23-26 August 2012, Waxholm Strand

Ö Festival är för dig som vill upptäcka hur man lever gott och hållbart. Du kan lära dig bygga ekohus och göra film, träna yoga och löpning, äta ekologisk mat och lyssna på internationella föreläsare. Här träffar du bl a Medveten Konsumtions verksamhetsledare Alexander Clemenson.

Skövde matfestival, 31 augusti – 1:a september, Skövde

I Saluhallen på Hertig Johans torg kan du äta smakportioner av närproducerat, rättvisemärkt och ekologiskt. Även underhållningen på scenen i Kyrkparken är lokalproducerad. Ekoguiden kommer finnas på plats och rapportera om läckerheterna.
 

Festival med Ekoguiden är en del av Sommar med Ekoguiden där du hittar gröna, sköna utflyktstips, sommarkrönikor och Ekoguiden Magasins sommarnummer.

Tags: