Engagera dig som volontär

Du kan engagera dig som volontär precis så mycket eller lite du vill. Kanske vill du hjälpa till i samband med någon av våra projekt och events eller stödja oss i det löpande arbetet på kansliet?

Volontärutbildning

Är du intresserad av att bli volontär eller praktikant hos oss på Medveten Konsumtion så är du varmt välkommen att först gå vår grundutbildning. Det är en kort och enkel introduktion till våra frågor, hur vi jobbar och hur du kan engagera dig ideellt. Det är helt gratis att ta kursen och du förbinder dig inte till någonting. Du anmäler dig med din e-postadress och sedan får du de olika delkurserna via mail. Du tittar igenom materialet när det passar dig. Här hittar du anmälningsformuläret!

Praktik

Om du studerar så kanske du har möjlighet till praktik inom dina studier? Om praktik inte är en del av ditt studieprogram så kan man ibland lägga till en praktikkurs när man studerar vid högskola eller universitet. Ska du göra ett projektarbete så kan det finnas möjlighet att göra det hos oss! Ska du skriva uppsats så kanske du kan välja något som kan bidra till vår verksamhet?

Volontär på kansliet

Hos oss har du möjlighet att engagera dig som volontär genom punktinsatser eller längre uppdrag och utefter det önskemål du har. Genom oss kan du engagera dig lokalt för globala frågor och bidra till en mer hållbar framtid. Flera av våra volontäruppdrag handlar om att sköta den dagliga verksamheten och nå ut med våra frågor. Det går att jobba från kansliet i Stockholm eller helt på distans hemifrån. Här hittar du aktuella uppdrag!

Event

Vi arrangerar en del egna event som till exempel Återvinningsfesten och då kan du vara med i förberedelserna på olika sätt. Det skulle också kunna vara event som andra ordnar som till exempel en mässa där vi är med som utställare eller liknande. Då kan vi till exempel värva medlemmar, informera om en aktuell kampanj och berätta om föreningen.

Ekorecensenterna/Ekoredaktörerna

Om du vill inspirera andra till mer medvetna val samtidigt som du lär dig mer om miljö-, rättvise- och konsumtionsfrågor kan du även bli recensent för Ekoguiden. Som ekorecensent eller lokal redaktör granskar och tipsar du om kaféer, restauranger, butiker och andra verksamheter med en hållbar profil. Efter en introduktion får du möjlighet att publicera dina recensioner på Ekoguiden. Du får också möjlighet till utbildning inom miljö, konsumtion och etisk handel och blir en del av ett nationellt medvetet nätverk. Du kan också vara med och starta upp en egen Ekoguide på din ort. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Drömmer du om att förverkliga en idé som stämmer överens med Medveten Konsumtions värdegrund och verksamhet men som inte är något av det som är listat ovan. Hör av dig så ser vi vad vi kan göra tillsammans!

Kontakt

Ana-Marija Spajic
Engagemangs – och insamlingsansvarig
073-430 54 00
ana-marija.spajic@medvetenkonsumtion.se