Betygsätt denna kurs/föreläsning

Likt Karl-Bertil Jonsson önskar vi en god jul till alla i vår värld. Hur påverkar vår konsumtion av julklappar och överdrivna mängder mat oss själva och de som tillverkar våra varor? Julklappsbyte, inslagning av klappar i återvända material och julrim är bara några inslag på årets hållbara julmarknader. Här tipsar vi om tre:

Vill du riva igång julen redan till helgen och befinner dig i Stockholm så är Bryggarsalen stället att bege sig till. Vår kompis Studiefrämjandet arrangerar tillsammans med Forum Syd Schysst jul där alla klappar är tillverkade med respekt för mänskliga rättigheter och miljö. På marknaden medverkar ett flertal organisationer och företag som på olika sätt arbetar med rättvis handel, miljö, mänskliga rättigheter och andra globala utvecklingsfrågor. I samband med julmarknaden anordnas även en rad spännande seminarier, tävlingar och andra aktiviteter.

Vill du träffa Ekoguiden så ger du dig helgen efter, alltså lördagen den 8:e december, av till Göteborg. Hemslöjdskonsulent Hillevi Gunnarsson berättar om tomten som inte är så gammal som man kan tro, Jeanette Schäring om Slow Textiles och Slow Food Göteborg visar hur du fixar julmaten! Det hela äger rum på Ecoffee i centrala Göteborg där du till miniföreläsningarna kan njuta av allsköns rawfood, allt såklart ekologiskt. Tävla också med ditt bästa hållbara julrim och vinn fint pris! Ekoguiden, Fairtrade City Göteborg och Studiefrämjandet står bakom arrangemanget En återvunnen jul.

.På Schysst jul i Uppsala den 15:e december ska vi utse årets guldkopp, det bästa cafét med eko och rekofika i hela Uppsala! Håll utkik på Facebook så missar du inte de nominerade bidragen som alla finns recenserade i Ekoguiden. Marknaden arrangeras av bl a Röda Korsets Ungdomsförbund och Naturskyddsföreningen i Uppsala. Passa på att köpa fina och rättvisa julklappar och njut av julstämning, fika och underhållning! Kom förbi och smaka på något gott! Ekoguiden bjuder!

 

STÖD OSS
Tags: