Förra veckan började Jessica Viktorsson sin praktik hos föreningen Medveten Konsumtion. Hon kommer b la hjälpa oss administrativt i koordineringen av Stora Bokbytardagen och verksamheten samt engagera sig djupare i Ekoguiden.   

Vem är du, Jessica?

– Jag är en person med stort intresse för miljöfrågor och framförallt lösningar på miljöproblemen och det som orsakar dem. Jag har tidigare läst humanekologi vilket har gett mig god förmåga att se saker och ting ur ett helhetsperspektiv. Just nu går jag kursen Resilient Entreprenörskap på Holma Folkhögskola i Lund där jag får ytterligare verktyg till att utveckla lösningar på de samhälls- och miljöproblem vi står inför.                       

 Psst… Visste du att höstens ansökan har öppnat? Läs mer här!  

 

 

Vad brinner du för?

– Jag brinner för innovativa och lättillgängliga lösningar som gör det lättare för människor att göra mer hållbara och miljövänligare val både vad gäller konsumtion och livsstil. Min drivkraft och önskan är att göra det lätt att göra rätt!

 

Vad vill du åstadkomma under din praktik?

– Jag hoppas bland annat kunna göra Ekoguiden lite mer uppdaterad, bidra med råd och tips på hemsidan samt hjälpa till att organisera Stora Bokbytardagen.

 

Varför är det viktigt med medveten konsumtion?

– Vare sig det handlar om mat, transport, kläder eller elförbrukning har vår konsumtion mer eller mindre allvarliga konsekvenser på både människor och miljö. I och med att vi ”röstar med plånboken” varje gång vi betalar för en vara eller tjänst är det viktigt att de val vi gör är medvetna och inte bara slentrianmässiga. Även om det är svårt att se gör varje handling skillnad eftersom det i förlängningen påverkar vad som produceras och säljs. På så sätt är vår konsumtion direkt kopplad till hur vi påverkar vår omvärld. För både vår egen skull, kommande generationer och inte minst djur och natur är det därför viktigt att vi gör medvetna och hållbara val.   

 

Tags: