Vem är du?

Jag är en 28-årig Östgöte med kreativt sinne, som från pensel till penna utrycker jag min syn på världen. Det stora intresset för miljöfrågor har funnits sedan barnsben och engagemanget har sedan växt till sig under åren. Privat finns det medvetna tänket i allt jag gör, jag försöker sortera flitigt, går och cyklar mest, ärver möbler, gör gardinstänger av grenar, sparar på fina askar, ja listan kan bli lång. Resterande av tiden ägnas gärna till att bli en bättre löpare och uppladdning med yoga i hemmet.

Vad har du gjort tidigare?

De senaste åren har jag hunnit med rätt mycket. Från att ta examen i Miljövetenskap och fortsätta mot Västkusten där jag arbetat med trafikledning och kommunikation, läst miljöjuridik och klistrat på lite kurser i kommunikation. Som färskast har jag arbetat på Way Cup, ett café och restaurang med höga miljöambitioner, där jag förutom att ha varit barista, sett till att konretisera miljöprofilen och den praktiska biten därikring. Mitt i allt detta virrvarr kom Ekoguiden in där jag varit recensent sedan 2011 och kastades snabbt in i en värld jag trivdes, och har nu i ett år varit lokal redaktör i Göteborg på ideell basis och på så vis arbetat i en rad projekt, hållt i föreläsningar och mycket mer. Att arbeta ideellt för Ekoguiden kan varmt rekommenderas, då en får mycket tillbaka i form av glädje, gemenskap och personlig utveckling.

Vad är målet med Ekoguiden?

Min syn på Ekoguiden är att det är en tydlig och rolig guide till hållbara konsumentval. Tillsammans med Medveten konsumtion utgör detta en plattform för transparens, kunskap och diskussion. Målet är att Ekoguiden ska vara tillgänglig för alla, och ska därför finnas i många former och beröra många områden, något vi kommer jobba vidare på. Min roll blir att ta vid ett pågående växande projekt och se till att det fortsätter på den vägen. Detta genom att lyfta intresset ytterligare och bygga nätverk, ge av min tid och möta andra som kan ge föreningen ännu mer, genom att antingen vara medlem, recensent, redaktör eller samarbetspartner.

Något annat du vill tillägga så här i starten?

Jag ser otroligt mycket fram emot att min nya tjänst, och hoppas kunna göra mycket nytta för Ekoguiden och alla er medvetna konsumenter där ute. Tillsammans, med positiv anda, kan vi skapa hållbara förutsättningar genom samarbete och konsumentmakt.

Kort om Ekoguiden:

Ekoguiden är till för att lyfta utbudet av grön och rättvis handel, skapa engagemang och visa på att det går om man så vill! Att vara en medveten konsument kan vara lite knepigt, och därför krävs det verktyg för att göra det möjligt att i vardagen ta de där besluten som faktiskt kan göra väldigt stor skillnad. På Ekoguiden.nu kan du läsa hundratals recensioner gjorda av ideellt engagerade recensenter. Recensionerna går ut på att lyfta fram och granska butiker, restauranger, caféer och mycket mer med miljöprofil.

Text: Alexander Clemensson

STÖD OSS
Tags: