Just nu söker Ekoguiden nya redaktörer och recensenter runt om i Sverige. Här får du möta en av våra engagerade redaktörer, Lisa från Tyresö som svara på frågor om vad tjänsten som redaktör innebär och har gett henne.

Varför blev du ekorecensent/redaktör?

Jag blev tipsad om Ekoguiden i samband med ett projekt i min hemkommun Tyresö. Jag och min familj var ett av 10 hushåll som skulle lära sig leva mer miljövänligt. Jag tyckte att Ekoguiden var en bra vägledning, men saknade alternativ i Tyresö. Det ledde till att jag drog igång Ekoguiden lokalt och senare fick vi en redaktör i Haninge också.

Hur mycket tid ägnar du åt ditt uppdrag?

C:a 2 timmar per vecka, fast lite ojämnt utspritt över månaden och året.

Vilken är den roligaste händelse du varit med om tillsammans med Ekoguiden?

Det roligaste har varit att vara med på festivalen Future Perfect i Stockholms skärgård, att upptäcka nya eko-reko ställen och studiecirkeln “Miljö, konsumtion och etisk handel” som Christina Salokas (Ekoredaktör i Haninge) och jag drog igång.

Hälsningar

Lisa

Lisa har många järn i elden. Förutom att driva Ekoguiden i Tyresö bloggar hon på Lisas miljöblogg där du kan följa hennes tankar och aktiviteter. Vill du också bli redaktör? Vi söker redaktörer i Uppsala, Göteborg, Dalarna, Umeå, Eskilstuna, Trollhättan och på Gotland. Läs mer om tjänsterna här.

Tags: