Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. I samma takt dyker nya butiker, caféer och restauranger med miljöfokus upp. Vårt webbverktyg Ekoguiden startades för att tipsa konsumenter om gröna smultronställen och samtidigt granska att verksamheterna verkligen lever upp till sin miljöprofil. I dag finns Ekoguiden på ett tiotal platser i landet, bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och på Gotland. Och engagemanget sprider sig. Nästa stad på tur är Karlskrona.

Ben Andersen är lokal redaktör för nya Ekoguiden i Karlskrona. Han tror att Ekoguiden kan göra stor skillnad för konsumenterna.
  • Det är nog många som skulle vilja handla mer eko men som inte har haft tid eller möjlighet att sätta sig in i det, då är en guide väldigt användbar.

Ben Andersen är vice ordförande i Naturskyddsföreningens i Karlskrona och har ett mångårigt intresse för medvetna verksamheter. När föreningen planerade att sammanställa en grön shoppingguide på orten tog Ben Andersen initiativ till ett samarbete med Ekoguiden. Under våren har ett gäng recensenter utbildats och haft en workshop och nu är Ekoguiden Karlskrona redo att täckas av alla ekomedvetna konsumenter. Till hösten hoppas Ben Andersen att det även kan komma en guide i pappersformat som samlar recensionerna från Karlskrona.

Du hittar Ekoguiden Karlskrona i rullisten under Ekoguidens logga längst upp på sidan eller här.

Tags: