Brinner du för miljö och konsumentkraft?

Vill du göra skillnad tillsammans med oss? Just nu är vi mitt i ett spännande förändringsarbete där Ekoguiden utvecklas och vi söker dig som vill hjälpa till att bygga upp och driva på arbetet med våra lokala Ekoguider i runt om i landet. Vi söker dig som vet att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt – och att var och en kan bidra till en mer hållbar framtid.

Du brinner för att inspirera andra till mer medvetna val, har lätt för att uttrycka dig i skrift och är ansvarsfull. Kanske går du just nu en utbildning i journalistik, kommunikation eller miljövetenskap och är sugen på att omvandla teori till praktik?

Redaktör:
Som redaktör bär du det största ansvaret för att samordna arbetet med den lokala Ekoguiden. Du är Ekoguidens ansikte utåt och det är viktigt att skapa en god relation med aktörer som näringsliv, lokala medier, kommunen och samarbetsorganisationer. Du erbjuds ett roligt och meriterande uppdrag där du får mycket eget ansvar och frihet att utforma uppdraget.

  • Se till att Ekoguiden.se på din ort är aktuell och uppdaterad
  • Skriva korta recensioner och lyfta hållbara verksamheter på din ort
  • Kvalitetsgranska och publicera recensenters recensioner
  • Samordna lokala redaktionsträffar där alla volontärer träffas för att planera och utbyta idéer

Recensent:
Som recensent besöker du verksamheter löpande eller vid redaktionsträffar. Du skriver korta recensioner och lyfter hållbara verksamheter på din ort.
Ekorecensenterna håller guiden uppdaterad och levande. Tillsammans bidrar ni till att öka kunskaperna och inspirera om var man kan handla eko, reko och cirkulärt.

Vad är Ekoguiden?
Ekoguiden är en digital guide för dig som vill göra mer medvetna val när du handlar. En levande karta som tipsar om det medvetna utbudet i staden och samtidigt granskar verksamheterna och deras hållbarhetsprofil. Guiden har förutom att informera också till syfte att involvera och engagera. Ekoguiden drivs ideellt och är ett socialt nätverk med lokala redaktioner från Malmö upp till Umeå .

Vad du får:
Du blir del av ett nationellt medvetet nätverk som ger dig ökade kunskaper om miljö-, rättvise- och konsumtionsfrågor. Här hittar du ett forum att möta likasinnade och nå ut med dina texter. Det finns även möjligheter att göra längre reportage, intervjuer, recensera festivaler, arrangera egna evenemang såsom guidade turer, klädbyten, studiecirklar och workshops. För att få ökade kunskaper om konsumtion, miljö och klimat erbjuds du en volontärutbildning.

Minimiåtagande:
Vi önskar att du avvarar ca 2 timmar i veckan åt uppdraget och att du kan engagera dig i minst ett år. Varje månad deltar du i digitala möten med övriga redaktörer och projektledare. En gång om året bjuds alla redaktörer in till en inspirations- och fortbildningshelg. Som volontär blir du en del av den lokala redaktionen på din ort. Redaktionsmöten hålls vanligen en gång i månaden (fysiskt/digitalt varierar) utifrån gruppens behov och förutsättningar. Du kommer enskilt eller i grupp att besöka och recensera verksamheter i stan med omnejd.

Kontakt:
Vill du veta mer om att vara volontär hos medveten konsumtion så hör av dig till oss på ekoguiden@medvetenkonsumtion.se

 

För att minska smittspridningen av covid-19 sker för närvarande stora delar av arbetet på distans och vi följer folkhälsomyndighetens nationella allmänna råd och rekommendationer.

STÖD OSS
Tags: