Vem är du?

Jag vurmar för det handgjorda och är intresserad av alternativmode i fråga om produktion och konsumtion. Jag gillar utmaningar och detta har bl a resulterat i att jag sprungit ett maraton i Rom och under en månad promenerat från södra Frankrike till Santiago de Compostela i Nordvästra Spanien. Nu när sommaren närmar sig ser jag fram emot att tidiga morgnar få semestervibbar när jag simmar i Eriksdalsbadets utomhusbassäng samt att leva badgästliv i en stuga på Skrea strand i min hemstad Falkenberg.

Vad har du gjort tidigare?

Vid sidan av studier och arbete har jag drivit och deltagit i ett antal projekt med kulturell och hållbar inriktning. Bl a har jag tillsammans med några vänner startat och drivit föreningen Dress Off Dress On som anordnat klädbyten i Stockholm. De senaste åren har jag arbetat med försäljning och inköp inom mode. Jag har en ganska brokig utbildningsbakgrund med mönsterkonstruktion, vävning, modevetenskap, företagsekonomi och marknadsföring i bagaget.

Vad är målet med Ekoguiden?

I dag finns Ekoguiden i 6 svenska städer men förhoppningen är att vi inom ett par år ska vara rikstäckande. 2012 kommer fokus ligga på att göra Ekoguiden känd för en större publik samtidigt som innehållet utökas och uppdateras med hjälp av våra ideella ekorecensenter. Vi vill också under 2012 utveckla en mobilapp så att du kan hitta nya eko, reko och vintagefavoriter när du är ute på stan.

Kort om Ekoguiden

Visionen kring Ekoguiden är att det ska vara en dynamisk karta till stadens/ortens gröna smultronställen. En medveten guide som tipsar om ekorekoalternativ och inspirerar till att konsumera mer medvetet.

Ekoguiden i samarbete med Asfaltblomman.se innehåller hundratals recenserade butiker, caféer och restauranger. Här kan du söka på ett ekocafé nära dig, du kan hitta din nya bästa second hand-affär, ekoklädesbutik eller salong med ekologiskt smink. Här kan du läsa mer om projektet Ekoguiden.
 

Tags: