Ekoguiden följer med på projektet Ingen blåser migs turné till Helsingborg. I morgon, den 9 november kommer inbjudna gymnasieelever att få delta i workshops och få lära sig mer av konsumentrådgivare, Kronofogden och om hur man kan påverka och använda sin konsumentmakt.

På lördagen den 10 november får vem som helst komma till Södra storgatan 22 för att lära sig mer. Ekoguiden bjuder på två aktiviteter:

Ekoguiden Redaktion

Vill du vara med och bidra till en mer hållbar konsumtion i Helsingborg? Då har du chansen att tillsammans med andra ge dig ut i staden för att göra recensioner av second hand-butiker, ekologiska livsmedelsaffärer, ekocaféer m.m. Alla verksamheter som har ett ekologiskt, närproducerat och/eller rättvisemärkt utbud kan recenseras för att vara med i Ekoguiden. Kanske har du någon favoritbutik som du vill tipsa andra om? Recensionerna publiceras sedan på Ekoguidens hemsida och fungerar som inspiration och tips till hur andra kan konsumera mer hållbart. De som är med på lördagens schema får dessutom ett intyg till sitt CV. Vill du delta? Anmäl dig till jennie.johansson@medvetenkonsumtion.org

Rädda en T-shirt

Hur ser det ut i din garderob? Har du en gammal T-shirt som du tänkt ge till Myrorna men som det egentligen inte är något fel på? Ta med den till vår workshop så visar vi hur du med enkla medel och lite kreativitet kan ge ditt plagg en stund till i rampljuset. På plats finns nål och tråd, textilfärg och expertis. Och du, har du ingen gammal T-shirt så har vi några till övers. Ingen föranmälan. Det är bara att komma förbi!

Vi ses i Helsingborg!

Tags: