Julen är en tid då vi människor konsumerar mer än vanligt; julklappar, mat, resor. Ekorecensenterna i Göteborg vill inspirera andra till nya mer medvetna sätt att konsumera i jul och bjuder därför in till eventet En Återvunnen Jul onsdagen 7/12 kl. 17:30-20:00 på Ekocentrum i Göteborg.

Den som besöker eventet får möjlighet att inspireras till nya mer medvetna sätt att fira jul. Bland annat arrangeras det återbruksworkshop med fokus på paketinslagning och givetvis julklappsbyte. Julklappsbytet fungerar som ett “klädbyte” där man tar med en sak man inte behöver och byter till sig något annat. Kanske en julklapp?

På plats under kvällen finns även Karla López Rivera från företaget Karlimar som föreläser om hur det är att driva klädföretag med fokus på ekologi och rättvisa. Karlimar är en av de butiker som finns recenserade i Ekoguiden Göteborg.

Som sig bör bjuds det även på glögg och pepparkakor och ekorecensenten Jenny Lagergren berättar mer om Ekoguiden och varför hon tycker det är viktigt att engagera sig.

Plats: Ekocentrum på Aschebergsgatan i Göteborg

När: Onsdagen 7/12 kl. 17:30-20:00

Hur: Ta med något du inte längre behöver/vill ha till julklappsbytet

Ekorecensenterna i Göteborg hälsar alla varmt välkomna!

STÖD OSS
Tags: