I samband med Naturskyddsföreningens Klädbytardag på Lagerhuset i Göteborg på lördag, 21 april, arrangerar Ekoguiden Göteborg mingelmodevisning. Vi har träffat Jenny Lagergren som är projektledare för evenemanget för att höra mer om vad som händer.

Hej Jenny! Varför just en modevisning? 

Genom klädbytardagen vill Naturskyddsföreningen sätta fokus på hur vi kan minska vår konsumtion av kläder. Vi på Ekoguiden Göteborg vill visa upp möjligheterna att konsumera kläder på ett mer hållbart sätt även under övriga året och så vill vi göra det på ett positivt och roligt sätt. Därför blir det en modevisning. 

Så hur funkar det? 
Modevisningen kommer att arrangeras i anslutning till kön som bildas utanför Lagerhuset där klädbytet sker. Vi har valt att kalla det för mingelmodevisning eftersom modellerna inte går på en catwalk utan minglar med kön och bär plakat som anger varifrån kläderna kommer. På så vis hoppas vi också på att ge alla köande en fin start på sitt klädbyte. Kläderna som visas upp är second hand, redesign, lånat och schysst producerad nyproduktion. Allt så klart recenserat i Ekoguiden Göteborg. Första visningen sker klockan 12 och därefter med 45 minuters mellanrum.
Varför engagerar du dig i Ekoguiden Göteborg?

För mig känns det oerhört värdefullt att få arbeta med de här frågorna och att dessutom få göra det tillsammans med likasinnade ännu bättre. Och det är lätt att engagera sig! Vill man börja ekorecensera kan man bara fylla i det formulär som finns på Medveten Konsumtions hemsida, så blir man kontaktad och får mer information.

I projektgruppen ingår även Emma Grundström, Anna Kelm, Fanny Bergström Buller och ett gäng grymma modeller. Arrangemanget genomförs i samarbete med Studiefrämjandet. 
 

Tags: