Lördagen den 17 oktober kl 12-15 arrangerar Ekoguiden Malmö en ekoreko-vandring för alla som vill lära sig mer om hållbar konsumtion. Vandringen leds av Ekoguidens lokala redaktör Björn Jensen. Här berättar Björn vad som väntar för den som hänger med på lördag.

Hej Björn! Vad är det som händer på lördag?

Jo, vi går en vandring genom stan och tittar in i några av stadens gröna smultronställen, det vill säga ekobutiker i Malmö som säljer ekologiska och rättvist producerade varor och som har höga hållbarhetsambitioner. Vi ger dig tips och verktyg för hur du hittar fler och vad du ska tänka på när du handla. Vi pratar också konsumentmakt och vad du kan göra för att påverka Malmös butiker att bli grönare. Turen avslutas med ekofika.

Var, när och hur?

Det är samling i kampanjlokalen för GO Malmö på Södra Förstadsgatan 21 kl 12.00. Turen håller på till 15.00. Vi ser gärna att du anmäler dig till bjorn.jensen@medvetenkonsumtion.org senast på fredag. Det är gratis att delta. Fikar gör vi till självkostnadspris.

Vad är Ekoguiden?

Ekoguiden är en karta till din stads gröna smultronställen. En medveten guide som inte bara tipsar om ekoreko alternativ, utan också granskar verksamheterna och deras miljöprofil. Ekoguiden skrivs av engagerade ekorecensenter på 13 orter runt om i Sverige. Genom att bli ekorecensent erbjuds du ett forum att publicera dina texter och ett medvetet nätverk och ökade kunskaper om miljö-, rättvise – och konsumtionsfrågor. Låter det kul? Vi vill gärna bli fler i Malmö, så hör av dig till mig om du vill testa på att recensera och hjälpa fler konsumenter att hitta till alla fina ekobutiker i Malmö!

Här hittar du ekoguiden.nu.

Björn Jensen leder vandringen till sköna ekobutiker i Malmö på lördag.

STÖD OSS
Tags: