Lördagen den 21:a april var det för tredje året i rad dags för Naturskyddsföreningen att anordna Stora klädbytardagen. I år kunde man byta kläder på 68 orter runt om i Sverige, en ökning med ca 20 platser sedan i fjol. Ekoguiden var på plats i Stockholm, Göteborg och Eskilstuna.

I entrén till Bryggarsalen i Stockholm ringlade sig en lång kö förbi Medveten Konsumtions och Ekoguidens informationsbord när dörrarna öppandes klockan två. Vi haffade bytesräven Emma Marklund som fyndat fem fina plagg:

Jag tycker att klädbyte är superbra och har själv ordnat sju stora byten. Bland annat på Lava och Livrustkammaren. Det är kul att för en gångs skull själv få tid att byta!

I Göteborg bjöd Ekorecensenterna på mingelmodevisning i kön in till bytet. Fanny Bergström Buller, Ekoguidens projektledare i Västra Götaland, uttryckte stor glädje över att se sina vinterstövlar vandra iväg med nya ägare.

I Eskilstuna var det rena rama galastämningen när Ekoguiden lanserades prick kl 12. Hela gänget ekorecensenter, bestående av elever på Eskilstuna Folkhögskolas Recycle Design och Återbruk var där. Totalt 1500 plagg fick ny ägare i Eskilstuna under dagen. Inte illa!

På Ekoguiden hittar du fler sköna eko-, reko och vintagetips i Stockholm, Göteborg och Eskilstuna.

Tags: