“Black Friday” är här och idag inleds det som är årets absolut mest köpstarka period. Visst är det underbart med alla högtider och umgänge med nära och kära! Men hur står man emot alla intryck och lockelser från handeln? Hur väljer man vad man köper in och undgår att gå i fällan och “överkonsumera”? Det kan ju såklart vara både roligt och inspirerande att shoppa loss bland allt fint och gott som erbjuds – men man kan istället välja att fira En köpfri dag idag som också lanserade årets julklapp: TID.  

Årets julklapp går hand i hand med vår årliga kampanj – Inget NYP i Jul, så under 10 dagar framöver har vi sammanställt guiden och tipsen som får dig att tänka “en gång extra” vid ditt nästa inköp. UTAN att det känns tråkigt eller som att du “missar” något. Häng med på vår resa “Inget NYP i jul” och njut av tiden som står inför dörren. Här kommer vårt första tips från fotografen och” influencern” @raniamaria.

“För en smartare konsumtion rekommenderar jag att alltid ha en lista till hands där du skriver upp sådant du Verkligen behöver. Har vinterkängorna gått sönder? Har du ingen ryggsäck? Kolla sedan runt lite på nätet efter olika varianter, läs på och fundera länge över exakt vilken ryggsäck eller vilka kängor du tror är bäst för dig. Ha sedan listan i åtanke när du beger dig in till stan. Om jag spontant hittar något jag gillar i en butik brukar jag tänka ”visste jag att jag ville ha  eller ”behövde” det här innan jag precis hittade det i butiken nu?” Är svaret nej så är det väldigt enkelt och släppa och gå därifrån. Funderar man över den där saken eller plagget efter någon vecka kan man skriva upp det på sin lista och i vanlig ordning göra lite research innan man slår till.”

Tags: