Med kundvagn genom Visby

Betygsätt denna kurs/föreläsning

Tisdag och Visby fylls på med allt fler besökare. Idag drog vi en vända på Visbys kullerstensgator tillsammans med vår fullfjädrade kundvagn och härliga Louise och Christin från Sveriges Konsumenter.

Vi ville uppmärksamma att 7 028123 väljare är konsumenter och därmed även potentiellt medvetna konsumenter.  Vi delade såklart ut vår nytryckta broschyr i samband med detta.

Tillsammans med Tankesmedjan Dyrare mat, nu! och Coops miljöchef Mikael Robertsson genomförde vi en matguidning på Coop. Arbetet med att samla in konsumenttips från konsumenter på gatan har fortsatt och är hittills en succé.

Susanna och Alvaro passade också på att intervjua Sofia Arkelsten, Bengt Magnusson, Lars Leijonborg, Alexandra Pascadilou mfl.

Hur miljövänligt det är att elda pengar har vi ingen aning om. Vet inte om Gudrun har det heller men hur som helst eldade hon i alla fall upp 100 000 kronor.

Det var inte det enda som hände, vi lyssnade även på ett seminarium om att nå hållbarhet och att samtidigt nå samhörighet. Det var Jackie Bergman som sammanfattade att vi hela tiden måste tänka på det individuella, kollektiva, subjektiva och objektiva. Hänger inte allt med, så når vi ingenstans – tror Jackie.

Nu väntar rättvist mingel med Fairtrade Sverige och SKTF!

Text: Carl-Martin Johborg & Emelie Dahlström
Fotograf: Louise Ekström & Susanna Elfors

STÖD OSS
Tags: