Almedalen onsdag – Gröna gaffeln till schyssta restauranger och intervju med Helena Markstedt

Solen sken även denna dag på Almedalen. Aktiviteten flödade med en mängd happenings, debatter, seminarier och mingel. Vi intervjuade Fairtrade Sveriges generalsekreterare Helena Markstedt och deltog i Naturskyddsföreningens nya satsning: Den gröna gaffeln.

Almedalsveckan är i sin mitt och på kvällen talade Centerns Maud Olofsson. Sveriges Konsumenter grillade politiker från olika partier om konsumentpolitik, en debatt som mest kom att handla om smslån och dess konsekvenser. En annan fråga som diskuterades var Djurskyddsmyndigheten som inte längre finns.

Vi intervjuade Helena Markstedt generalsekreterare på Fair Trade om medveten konsumtion och hon slog inte helt oväntat ett slag för att man v ska välja Fair Trade varje dag.

Vi besökte ett seminarium om märkning av hållbara events som skall lanseras till OS i London 2012. Vi på medveten konsumtion hoppas på att även Almedalsveckan kommer att anamma denna standard så snart det är möjligt. På eftermiddagen deltog vi vid Naturskyddsföreningens mingel i ett naturskönt område i Visby där föreningen presenterade den Gröna gaffeln.

Den Gröna gaffeln är ett koncept där restauranger och andra mat verksamheter genom att satsa på vegetariskt och säsongsanpassade råvaror kan visa upp en grön gaffel. I dagsläget kan det vara svårt att ens hitta vegetariska alternativ på restaurangmenyer och skolmatsedlar, så Gröna gaffeln välkomnas varmt.
 

STÖD OSS
Tags: